HISTÒRIA DEL NOSTRE CLUB

 

El Club Esportiu Diagonal Mar neix amb la voluntat de convertir el districte de Sant Martí en un lloc de referència de l’esport de qualitat barceloní, on tothom tingui cabuda.

Naixement

 

El Club Esportiu Diagonal Mar neix l’any 2010 com a conseqüència de la voluntat d’un grup de professionals del basquetbol preocupats per a la manca de clubs de referència en una amplia zona del litoral barceloní.

 

Immediatament, diversos grups de jugadors, convençuts de la conveniència de poder practicar el seu esport en un club a prop de casa seva, en unes instal•lacions de qualitat i dirigits per equips tècnics professionals, es van apropar per a manifestar el seu interès en pertànyer al club.

Objectius

 

El Club Esportiu Diagonal Mar neix amb uns objectius molt clars:

• Crear un espai on es pugui practicar l’esport de Competició al més alt nivell

• Promocionar activament l’esport Femení al barri

• Complementar les activitats escolars amb activitats Esportives lúdiques

• Considerar l’esport com un complement de l’Educació integral del nen

• Aconseguir un Compromís del nen en les activitats esportives

• Afavorir la Integració de tots els nens a través de l’esport en equip

• Ensenyar al nen a mostrar el Respecte necessari vers els seus companys, entrenadors, contraris...

• Ajudar als socis a adquirir una Formació integral dins el món del basquetbol: formar jugadors i formar entrenadors

• Facilitar, tanmateix, la possibilitat de practicar l’Esport a tothom que hi estigui interessat en el lleure, sense la pressió de la competició, habilitant activitats d’escola, d’iniciació o de pràctica sense competició

• Ressaltar l’esperit del Barri: mar, llum, llibertat

Métodes

 

Els nens i nenes amants del basquetbol troben al Club Esportiu Diagonal Mar un espai on poden gaudir-ne al nivell que vulguin assolir.

Ens hem proposat que els jugadors que vinguin al club, més que acudir diàriament a un entrenament repetitiu i avorrit, aprenguin cada dia un nou concepte, per petit que sigui, que els ajudi a ser cada dia millors esportistes. Per a aconseguir-ho el Club posa a disposició dels seus socis un grup de professionals molt qualificats que dia a dia millorin les capacitats físiques, tècniques i tàctiques dels seus jugadors.

Tanmateix, volem que els jugadors s’impliquin en tasques que vagin més enllà de la purament competitiva, aconseguint que, a més de jugar els partits al seu equip, ajudin a entrenar a equips inferiors, a escriure les actes als partits, a portar el marcador, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La comunicació amb les escoles és fonamental. Al Club Esportiu Diagonal Mar ens prenem l’esport com una assignatura més. Afavorim la comunicació entre les escoles i els entrenadors per que l’esport i l’aprenentatge vagin de la mà, s’ajudin l’un a l’altre. Entenem que l’esport no li pren temps als estudis, sinó que és el seu complement perfecte.

L’estructura tècnica del club està creada per a suportar una xarxa d’entrenadors que segueixin una filosofia de club global. Qualsevol entrenador ha de poder entrenar a qualsevol equip, i qualsevol jugador ha de poder jugar a qualsevol equip. És per això que la formació interna és una part importantíssima de l’activitat del Club. 
Periòdicament, s’organitzen clínics pels entrenadors del Club encaminats a construir aquesta filosofia global. I el que és més important, totes les activitats estan pensades amb l’objectiu de que el jugador es diverteixi mentre aprèn.

El club i les escoles

 

Els membres del Club Esportiu Diagonal Mar volem anar més enllà de la pràctica estrictament esportiva, i oferir als socis la oportunitat de gaudir d’activitats culturals paral•leles que puguin convertir el Club en un centre de reunió i d’integració dels nens i joves del barri de Poble Nou.

Per això, s’han començat a programar xerrades, exposicions i concursos que puguin arribar a molta gent, tant petita com gran. Volem que els pares del jugadors estiguin implicats en l’activitat esportiva, lúdica i cultural dels seus fills i siguin testimonis de la seva evolució en les tres disciplines. 

La relació del Club amb les Escoles del barri és també un punt molt important de relació, no sols com a medi d’oferir als seus alumnes la oportunitat de formar part de l’estructura del Club com a jugadors, entrenadors o col•laboradors, sinó també com a nucli integrador de totes aquestes activitats.

És per això que el Club organitza les activitats extraescolars de l’Institut Front Marítim, de l’Escola L’Arenal de Llevant, l’Escola Poble Nou i de l’Escola La Llacuna. Tanmateix, tenim contactes amb altres escoles del barri per tal d’oferir als seus alumnes la possibilitat de donar continuïtat a la seva activitat esportiva escolar incorporant els seus equips a la nostra disciplina.

El club

 

El Club te ara mateix 25 equips que participen en les activitats de competició organitzades tant per a la Federació Catalana de Basquetbol com pel Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. Això fa que al voltant de 300 famílies puguin gaudir durant el cap de setmana de les activitats que practiquen els seus fills i filles. 

El nostre projecte vol que tothom que gaudeix de l’esport i de la cultura pugui trobar un lloc al barri on manifestar les seves inquietuds i comunicar-se amb altres joves que comparteixen les seves preferències.

La pràctica de l’esport és sinònim d’una vida sana i equilibrada. I volem que els nostres socis mantinguin aquesta idea durant tota la seva infantesa i joventut. Per això, tenim el projecte d’incrementar la oferta esportiva amb altres seccions que permetin practicar altres esports de manifest interès al barri.

Amb la col·laboració de:

IES FRONT MARÍTIM

Optimizado para una resolución de 1920 x 1080 

© CE. Diagonal Mar 2017 | Todos los derechos reservados

Creación y edición: Jordi Robles / Cristian Rodríguez